ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ: Κάτοικοι εσωτερικού 20 Ιουλίου 2015 έως 20 Οκτωβρίου 2015 ...Κάτοικοι εξωτερικού 20 Ιουλίου 2015 έως 20 Ιανουαρίου 2016
Κτηματογράφηση για τη Δημιουργία Εθνικού Κτηματολογίου στο Δήμο Παιονίας

Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Συλλογή δηλώσεων κτηματογράφησης στην Π.Ε. Κιλκίς (Καλλικρατικοί Δήμοι Κιλκίς και Παιονίας)

Από την ΕΚΧΑ Α.Ε. εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
"Ξεκινάει την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015 η συλλογή δηλώσεων κτηματογράφησης, μετά την απόφαση του Προέδρου του Δ.Σ. & Δ/ντος Συμβούλου της εταιρίας Ε.Κ.ΧΑ. Α.Ε (ΠΡ 1338/07.07.2015) με την οποία καλεί όσους έχουν δικαίωμα επί των ακινήτων που βρίσκονται εντός των ορίων των Προκαποδιστριακών Δήμων/Κοινοτήτων στους Καλλικρατικούς Δήμους Κιλκίς και Παιονίας της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr


Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων για τις περιοχές αυτές αρχίζει στις 20-7-2015 και λήγει στις 20-10-2015 για τους κατοίκους της ημεδαπής και στις 20-1-2016 για τους κατοίκους της αλλοδαπής και το Ελληνικό Δημόσιο.

Η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική, άλλως επέρχονται οι κατά το νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις.

Οι περιοχές (προκαποδιστριακοί ΟΤΑ) στις οποίες πραγματοποιείται η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας εμφανίζονται αναλυτικά παρακάτω:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
I. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΙΛΚΙΣ

1) ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣ
ΠΡΟΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΙ ΔΗΜΟΙ/ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ:

ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ (ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ)*, ΑΚΡΙΤΑ, ΑΜΑΡΑΝΤΩΝ, ΑΝΑΒΡΥΤΟΥ, ΑΝΘΟΦΥΤΟΥ, ΑΝΤΙΓΟΝΕΙΑΣ, ΒΑΘΗΣ, ΒΑΠΤΙΣΤΟΥ, ΓΑΛΛΙΚΟΥ, ΓΕΡΑΚΑΡΙΟΥ, ΔΡΟΣΑΤΟΥ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ, ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ, ΘΕΟΔΟΣΙΩΝ, ΙΣΩΜΑΤΟΣ, ΚΑΜΠΑΝΗ, ΚΑΣΤΑΝΕΩΝ, ΚΑΤΩ ΘΕΟΔΩΡΑΚΙΟΥ, ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ, ΚΟΙΛΑΔΙΟΥ, ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ, ΚΟΡΩΝΟΥΔΑΣ, ΚΡΗΣΤΩΝΗΣ, ΛΕΙΨΥΔΡΙΟΥ, ΜΑΝΔΡΩΝ, ΜΑΥΡΟΝΕΡΙΟΥ, ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΡΥΣΗΣ, ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΤΕΡΝΑΣ, ΜΕΛΑΝΘΙΟΥ, ΜΕΣΙΑΝΟΥ, ΜΙΚΡΟΚΑΜΠΟΥ, ΜΟΥΡΙΩΝ, ΜΥΡΙΟΦΥΤΟΥ, ΝΕΑΣ ΣΑΝΤΑΣ, ΝΕΟΥ ΑΓΙΟΝΕΡΙΟΥ, ΝΕΟΥ ΓΥΝΑΙΚΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΞΥΛΟΚΕΡΑΤΕΑΣ, ΠΑΛΑΙΟΥ ΑΓΙΟΝΕΡΙΟΥ, ΠΕΔΙΝΟΥ, ΠΛΑΓΙΑΣ, ΠΟΝΤΟΚΕΡΑΣΕΑΣ, ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΟΥΡΙΩΝ, ΣΤΑΥΡΟΧΩΡΙΟΥ, ΤΕΡΠΥΛΛΟΥ, ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΥ, ΦΥΣΚΑΣ, ΧΕΡΣΟΥ, ΧΡΥΣΟΠΕΤΡΑΣ, ΧΩΡΥΓΙΟΥ.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ:

Ελευθερίου Βενιζέλου 100A, Τ.Κ. 61100, Κιλκίς, τηλ. 23410 77040, 23410 27710.


2) ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΠΑΙΟΝΙΑΣ
ΠΡΟΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΙ ΔΗΜΟΙ/ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ:

ΑΞΙΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΒΑΦΙΟΧΩΡΙΟΥ, ΓΟΡΓΟΠΗΣ, ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ, ΓΡΙΒΑΣ, ΕΙΔΟΜΕΝΗΣ, ΕΥΖΩΝΩΝ, ΚΑΡΠΗΣ, ΚΑΣΤΑΝΕΡΗΣ, ΛΙΒΑΔΙΩΝ, ΜΙΚΡΟΥ ΔΑΣΟΥΣ, ΠΛΑΓΙΩΝ, ΠΟΝΤΟΗΡΑΚΛΕΙΑΣ, ΣΚΡΑ, ΤΟΥΜΠΑΣ, ΦΑΝΟΥ, ΦΙΛΥΡΙΑΣ.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ:

Εθνικής Αντιστάσεως (Τέρμα), Τ.Κ. 61300, Γουμένισσα , τηλ. 23430 41955


ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 08:00 με 16:00

(ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 08:00 με 20.00)

Για πληροφορίες επισκεφθείτε το site www.ktimatologio.gr ή τηλεφωνήστε το 210 6505600 και 2310370500.

Εκτός όμως από το πρώτο στάδιο κτηματογράφησης που είναι η συλλογή δηλώσεων σε νέες περιοχές, υπενθυμίζουμε στους πολίτες ότι έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι διαδικασίες κτηματογράφησης και έχουν ενταχθεί σε λειτουργία Κτηματολογίου για το Νομό Κιλκίς οι ΟΤΑ: Άσπρου, Αξιοχωρίου, Αγ. Πέτρου, Μεσιάς, Πευκοδάσους, Πολυκάστρου, Πολυπέτρου και Ρυζίων.

Ειδικότερα, για τους ΟΤΑ Πολυκάστρου και Πευκοδάσους στις 31/7/2015 εκπνέει η προθεσμία μέσα στην οποία οι κάτοικοι εσωτερικού μπορούν να διορθώσουν τυχόν σφάλματα που αφορούν στην ακίνητη περιουσία τους (για τους κατοίκους εξωτερικού και το Ελληνικό Δημόσιο η προθεσμία λήγει το 2017), ενώ εντός του έτους λήγει και η αντίστοιχη προθεσμία, για τους κατοίκους εσωτερικού, για τον ΟΤΑ Μεσιάς (Δεκέμβριος 2015).

Για τους ΟΤΑ Άσπρου, Αξιοχωρίου, Αγ. Πέτρου, Πολυπέτρου και Ρυζίων η προθεσμία διόρθωσης σφαλμάτων που αφορούν την ακίνητη περιουσία εκπνέει το 2016 (για τους κατοίκους εξωτερικού και το Ελληνικό Δημόσιο η προθεσμία λήγει το 2018).

Μετά το πέρας της προθεσμίας οι κτηματολογικές εγγραφές γίνονται οριστικές και παράγουν αμάχητο τεκμήριο υπέρ των εγγεγραμμένων στο Κτηματολόγιο, δηλαδή αποκλείεται οποιαδήποτε μεταβολή του περιεχομένου τους. Για τις εν λόγω περιοχές και μόνο οι πολίτες μπορούν να ελέγξουν τα στοιχεία του ακινήτου τους μέσα από την εφαρμογή Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες - Τελικά Στοιχεία Κτηματογράφησης – Αρχικές Εγγραφές στην ιστοσελίδα της ΕΚΧΑ Α.Ε. (www.ktimatologio.gr) ή να επικοινωνήσουν με τα Κτηματολογικά Γραφεία της περιοχής και όχι τα Γραφεία Κτηματογράφησης που λειτουργούν αποκλειστικά για τη συλλογή δηλώσεων των νέων περιοχών που βρίσκονται υπό κτηματογράφηση.

Συνεπώς, ειδικά οι ιδιοκτήτες ακινήτων στην Δημοτική Κοινότητα Πολυκάστρου (πρώην Δήμος Πολυκάστρου) και την Τοπική Κοινότητα Πευκοδάσους (πρώην Κοινότητα Πευκοδάσους), στις οποίες τυχόν διορθώσεις των Αρχικών Εγγραφών θα πρέπει να γίνουν έως τις 31/7/2015, απαιτείται να προβούν σε έλεγχο των στοιχείων του/των ακινήτου/ων τους, επικοινωνώντας με το Κτηματολογικό Γραφείο Πολυκάστρου (Κιλκίς 3Α & Αγ. Τριάδας, ΤΚ 61200, Πολύκαστρο τηλ. 23430 22789) ή μέσω της προαναφερθείσας εφαρμογής στην ιστοσελίδα της ΕΚΧΑ Α.Ε."